Investeren in Inclusie Invest loont

De CVBA met sociaal oogmerk keert voor het eerst dividenden uit

De nood aan aangepaste en betaalbare woningen voor mensen met een beperking blijft hoog. Meer dan 5.000 personen met een beperking stonden vorig jaar op de wachtlijst.[1] Inclusie Invest, een coöperatieve vennootschap die aangepaste woningen bouwt voor mensen met een beperking, probeert sinds zijn oprichting in 2011 hier een oplossing voor te bieden. Dankzij meer dan 200 vennoten werden er in 4 jaar tijd 37 studio’s gebouwd en ongeveer 6,5 miljoen euro opgehaald, een echt succesverhaal. Als kers op de taart kregen de aandeelhouders dit jaar voor het eerst een dividend van 0,5% uitgekeerd.

[1] Cijfers Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

37 studio’s in gebruik

Sinds de oprichting 4 jaar geleden heeft Inclusie Invest al 3 bouwprojecten gerealiseerd, waardoor 37 personen met een beperking een studio aangepast aan hun noden hebben. Tegen het einde van dit jaar komen er nog 18 studio’s bij wanneer twee projecten in Zemst en Sint-Niklaas worden afgewerkt. Maar daar stopt het niet. Inclusie Invest heeft nog 5 andere projecten in verschillende fases van ontwikkeling om zoveel mogelijk aangepaste woningen te voorzien.

Inclusie Invest keert voor het eerst dividenden uit

Voor zulke grote bouwprojecten zijn er natuurlijk investeerders nodig. En ook daar scoort Inclusie Invest. Sinds de oprichting werd er meer dan 6,5 miljoen euro opgehaald, waarvan 3 miljoen in 2014. Door deze sterke groei werd er daarom vorige maand op de Algemene Vergadering voor het eerst een dividend van 0,5% voor 2014 uitgekeerd aan de aandeelhouders.  “Een heel mooi resultaat, want op spaarboekjes krijg je momenteel een even hoog rendement. Toch blijft ons doel om in de volgende jaren een dividend van 1,5% uit te keren aan alle investeerders,” geeft Wim Bijnens, afgevaardigd bestuurder Inclusie Invest, aan.

Iedereen kan vennoot worden

Investeren in Inclusie Invest is zeker niet enkel voorbehouden voor bedrijven. “206 van onze 230 vennoten zijn privépersonen. Door onze lage limiet voor investeringen zijn we heel toegankelijk voor het grote publiek. Voor het nieuwe bouwproject vzw Bijs in Sint-Niklaas hebben we zelfs een crowdfunding platform opgestart in samenwerking met Bolero. Je kan al intekenen op een aandeel vanaf €500, een mooie optie dus voor mensen die willen beleggen in een vastgoedproject met sociale meerwaarde,“ besluit Wim Bijnens. 

Bezoek voor informatie www.inclusieinvest.be of www.bolero-crowdfunding.be.

Contacteer ons
Wim Bijnens Inclusie Invest
Katrien de Raijmaeker Pride/TBWA
Wim Bijnens Inclusie Invest
Katrien de Raijmaeker Pride/TBWA
Over Inclusie Invest

Inclusie Invest is een coöperatieve vennootschap met als doel de bouw van woonvormen voor mensen met een beperking. Samen met hun vrijwillige 

medewerkers gaan ze op zoek naar mensen die willen beleggen in –zo noemen zij het graag- ontroerend goed.

Inclusie Invest
Nieuwstraat 68
3590 Diepenbeek