Inclusie Invest: ethisch investeren is niet alleen populair, het brengt ook op

“Ethisch investeren”, het is een term die sinds de bankencrisis meer en meer aandacht krijgt. De lage rentes bij de banken zijn niet de enige reden waarom mensen ervoor kiezen om hun spaargeld ethisch te investeren. Men wil investeren in duurzame en maatschappelijk verantwoorde projecten. Een opmerkelijk initiatief binnen deze markt is Inclusie Invest, een coöperatief vennootschap dat aangepaste woningen bouwt voor mensen met een beperking. Een initiatief met succes daarenboven: vorig jaar werden er reeds dividenden van 0,5% uitgekeerd en dit jaar werd dit – mede door een buitengewoon en eenmalig effect – verdubbeld naar 1%.

Sterke groei, met een rooskleurige toekomst

Inclusie Invest krijgt momenteel de steun van zo’n 360 vennoten, die samen ongeveer 8,58 miljoen euro geïnvesteerd hebben. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal vennoten met maar liefst 50% gestegen en het budget met 25%. Een gevolg daarvan is dat er ook een groei is in de dividenden die uitgekeerd worden. Wim Bijnens, afgevaardigd bestuurder van Inclusie Invest legt uit: “Waar we vorig jaar nog dividenden van 0,5% wisten uit te keren aan onze investeerders, werd het dit jaar verdubbeld naar 1%. Ons streven is om deze groei in dividenden in de volgende jaren verder te kunnen zetten, met als streefdoel op lange termijn een dividend van 1,5%. We zien bij onze investeerders dat ze heel blij zijn deel te kunnen uitmaken van onze projecten, de gevolgen van hun investeringen zijn dan ook écht zichtbaar, zowel de woningen als de mensen die ze er mee helpen. En ze zijn natuurlijk ook tevreden dat ze er daarenboven financieel iets uithalen.

Groeiend aantal woonprojecten over heel Vlaanderen verspreid

De drie oorspronkelijke woonprojecten (Zutendaal, Schilde en Avelgem), die nu reeds bewoond zijn, stellen 37 studio’s ter beschikking voor personen met een beperking. Maar met de groei die Inclusie Invest doormaakt, gaat de verspreiding over heel Vlaanderen verder: een nieuw woonproject in Zemst is klaar om bewoond te worden en in Sint-Niklaas, Tollenbeek en Oostakker zijn nog andere grote projecten lopend. Door deze sterke groei zou het aantal studio’s, wanneer al deze projecten afgerond zijn, meer dan verdubbelen (77), waarvan de gevolgen natuurlijk te zien zijn in de uitgekeerde dividenden. Het ziet er dan ook naar uit dat de cijfers de komende jaren nog verder zullen stijgen.

Ethisch investeren is ook inclusief investeren

Niet minder dan 270 van de 360 vennoten zijn particulieren en in samenwerking met Bolero werd een crowdfunding platform opgestart, waarmee een volledige studio in Sint-Niklaas werd gefinancierd. Vanwege dit succes staat er nu gepland om in Tollenbeek hetzelfde te doen. Dit zijn duidelijke afspiegelingen van de denkwijze van Inclusie Invest, zo verduidelijkt Wim Bijnens: “Onze filosofie van inclusie kan je niet alleen terugvinden in de projecten die we opzetten, maar ook in de manier waarop we openstaan voor elke investeerder. We zijn ervan overtuigd dat iedereen ethisch moet kunnen beleggen. Je kan bij ons – tijdens een crowdfunding actie – al vanaf €500 een aandeel kopen, een lage drempel dus voor eender wie die wil investeren in een woonproject met een sociaal doel voor ogen.

 

Voor meer informatie, contacteer:

Inclusie Invest: Wim Bijnens – wim@bijnens.com – 0495 59 02 35

 

Investeren in aandelen houdt altijd risico’s in, ook in de aandelen van Inclusie Invest. Wie belegt loopt het risico een deel of het geheel van zijn geïnvesteerde kapitaal te verliezen. Voor u intekent moet u aandachtig het hele prospectus van Inclusie Invest lezen. Die beschrijft in detail het aanbod en alle risicofactoren. (Zie p.14 t.e.m. p.20 en p.27 t.e.m. p.30)

Over Inclusie Invest

Inclusie Invest is een coöperatieve vennootschap met als doel de bouw van woonvormen voor mensen met een beperking. Samen met hun vrijwillige 

medewerkers gaan ze op zoek naar mensen die willen beleggen in –zo noemen zij het graag- ontroerend goed.

Inclusie Invest
Nieuwstraat 68
3590 Diepenbeek